КАБИНЕТ ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

                       В кабинета се извършват:

  • консултативни преглед
  • оценка на психическото и физическо развитние на децата
  • поставяне на задължителни ваксини
  • оценка на гръбначни изкривявания и при необходимост насочване за консултация с кинезитерапевт
  • манипулации 

         Всеки родител иска децата му да растат здрави.  Във връзка с това ние бихме искали да напомним на всеки родител     някои от по-важните моменти, на които  той трябва да обърне внимание в предучилищна възраст, както и по време на   училищния период от живота на детето.

         В предучилищна възраст децата трудно могат да обяснят свойте оплаквания, а родителите трудно могат да ги разберат. По време на профилактичен преглед от специалист –педиатър могат да се намерят отклонения в антропометрични показатели като ръст и тегло, наднорменото тегло, аномалии на обмяната на въглехидратите и мазнининте, вродени аномалии на крайниците и други структури на организма. При измерване на кръвно налягане, понякога се открива артериална хипертония, като признак на бъбречно, сърдечно-съдово или обменно заболяване. Общият вид на детето може да ни насочи към наличието на анемия с вроден или придобит произход, състояние, изискващо правилна диагностика и лечение. Откриват се деца, които при психично напрежение реагират с главоболие и повишено АН, тъй наречените хиперреактори.

          Други специфични проблеми са тези свързани с пубертета- ненавременно начало, психогенни реакции и акне, проблеми с неточно коригирано зрение.

 

д-р Мая Войнова – педиатър

          Завършва медицина в Медицинска Академия -София.Придобита специалност  по педиатрия от 1996г.  Дългогодишна практика в чужбина. Много добър опит при лечение на остри и хронични заболявания в детска възраст. 

   Работен график: понеделник-сряда-петък – 9.00 – 11.00

РЕГИСТРАТУРА – тел. 02/866 54 12, 02/866 24 15, 0879 91 80 91